sâmbătă, 21 februarie 2009

inca o poveste

ma plictiseam in vacanta de sfarsit de semesru, si am mai scris o poveste. mami m-a ajutat sa impart pe capitole. o sa scriu in fiecare zi cate unul.

Poarta de cupru si cufarul cel mic

Capitolul 1
Traia odata de mult un taran foarte sarac, dar foarte cumsecade. Taranul acela avea 4 fii voinici si puternici:
Nic si Roberto erau mezinii care ascultau tot ce le zicea tatal lor si erau harnici , nevoie buna. Iar cei mai mari, Wil si Corbin erau atat de lenesi si neascultatori ca dormeau toata ziua. Mancarea trebuia sa le cada in gura,ca si in zicala aceea: " Cade para malaiata in gura lui natafleata".
Intr-o zi, tatal baietilor a decis sa-i puna pe fii lui la incercare. Le-a spus:
- Fiilor,duceti-va cate doi in diferite imparatii si cautati o provocare. Eu o sa imi cumpar de la iarmaroc un glob magic, in care o sa vad ce faceti. Cei doi care se descurca cel mai bine si iau hotararile cele mai intelepte o sa fie recompensati. Nic, fiule, tu o sa te duci cu Wil. Iar voi o sa va duceti impreuna, zise tatal cu blandete catre Roberto si Corbin.
Iar cei patru fii pornira spre locul indicat de taran.
Nic si Wil se dusera spre imparatia de la apus. Drumul era usor, caci trebuia doar sa mearga in directia apunerii soareli, pana zareau un palat. Dar cine stie cate primejdi puteau fi pe acel drum.
Ceilalti, Roberto si Corbin, au luat-o spre imparatia de la rasarit.

- va urma -

2 comentarii:

Vilhelm man spunea...

O seara minunata!

Melina spunea...

multumesc! ma bucur ca imi citesti blogul. de-acum o sa scriu mai des