marți, 29 septembrie 2009

Pasari calatoare(text compus de mine)


Toamna, pasarile calatoare incep sa se indrepte spre tinuturile indepartate, pline de caldura si hrana. Trebuie sa ajunga cat mai repede acolo, inainte ca iarna cea geroasa sa le inghete aripile.

Celelalte pasari, care raman in tara primesc adeseori hrana si adaposturi de la copii. Cand pasarile calatoare se intorc le izgonesc pe toate celelalte pasari din cuiburile lor. La anul puii vor creste si vor putea sa zboare singuri pana in tarile calde. Iar cand se vor intoarce, se vor ivi pe lume alti pui.

luni, 21 septembrie 2009

Verisoara mea, Ana


Am mai adus vorba in cateva posturi despre verisoara mea mai mica, de 4 ani, Ana. Ea merge la o gradinita din Sibiu in grupa mijlocie. Ii place mult sa se joace, sa deseneze,stie sa citeasca literele mari de tipar si daca ii spui ce litera sa scrie pe tastatura se descurca desi cateva litere le cam incurca. Ea voia sa-si pregateasca lucrurile de gradinita din luna iulie si tot timpul intreba cand incepe. Cand eram la Sibiu in camera ei, ea isi scotea cate o cutie de pantofi din dulap si baga in ea: carti de colorat, creioane, pixuri, poezii, povesti si cateva jucarii mici.

Ana nu fusese niciodata cu trenul pana saptamana dinaintea zilei mele, luni. Ea a fost la Bucuresti de 4 ori si ii place foarte mult. Din pacate de data aceasta n-am putut sa o plimbam cu tramvaiul, sau chiar cu metroul pentru ca isi dorea foarte mult. Dar stiti cum se spune, ,, Doar n-au intrat zilele-n sac''! Si ea a fost cu noi la ferma de animale si i-a placut foarte mult. A fost pentru ea prima data cand a calarit un ponei si acolo am vazut animale mai multe decat la tara.
I-a placut foarte mult la ziua mea. Cu exceptia baloanelor care se spargeau. Doar de asta a insistat atat de mult sa vina la Bucuresti. Dar si ca sa mearga cu trenul. Mereu voia sa stea langa mine(la ziua mea). Dar acolo erau si colegii mei, stiti cum e, nu ii mai vazusem toata vacanta. Sper ca a inceput cu bine gradinita si ca ii place.
poza: Ana cu mine la ziua mea.

duminică, 20 septembrie 2009

La ziua mea


Ziua mea este in august dar pentru ca atunci toti copiii sunt plecati in vacanta am decis sa mi-o fac pe 12 septembrie ca ei sa fie acasa. Am avut 20 de invitati si acolo a fost un clown(Bombonica), o masinarie de facut baloane din sapun, un magician si asistenta lui. Locul e o gradinita de fapt dar, in weekend, fac si petreceri. La gradinita aceea aveau si o curte, unde erau leagane, topogane, trambulina. In timp ce fetele faceau karaoke, baietii se jucau fotbal de masa. Clownul a facut multe jocuri cu noi, iar magicianul a facut multe trucuri, printre care si unele cu animale adevarate. La tort, toti copiii au vrut sa stea langa mine, iar verisoara mea mai mica, Ana, voia asta tot timpul. Pe unii copii parintii ii lasau sa stea acolo singuri, iar cu altii ramaneau si stateau la masa uriasa a oamenilor mari. Ne-am simtit foarte bine, iar cand am ajuns acasa cu toate cadourile am constatat ca ne mai trebuie inca o casa pentru ele toate.

joi, 17 septembrie 2009

La ferma de animale


Pe langa Bucuresti, este construita o ferma a animalelor. Am fost acolo cu mama, cu tata si cu verisoara mea. A fost distractiv. Acolo erau multe animale si ne-am jucat cu ele. Am si urmarit lupta spectaculoasa dintre doi tapi, pentru ca acolo era doar o capra. Am calarit ponei. Pentru verisoara mea a fost prima oara in viata, si pentru 4 ani, s-a descurcat foarte bine. Acolo smulgeam frunze de pe jos si toate animalele veneau aproape de gard ca sa le hranesc. Verisoara mea a vrut sa se dea pe leagane si m-am dat si eu. Mi-a placut foarte mult. Am vazut si un cocos pitic.


poza: eu pe unul din poneii de la ferma.

marți, 15 septembrie 2009

duminică, 13 septembrie 2009

In Grecia











Imi pare rau ca am fost ocupata vacanta aceasta si n-am prea avut timp sa scriu pe blog. Si de aceea voi recupera, caci v-am promis de mult ca va povestesc cum a fost in Grecia. Desi nu imi mai amintesc prea multe, o sa incerc sa povestesc tot ce mai stiu din aceasta vacanta minunata:

Prima exursie in Grecia a fost intr-o croaziera minunata pe un golfulet, numit Toroneos. Langa vaporas zburau mii de pescarusi si le-am dat paine. Ne-am oprit si la plaja sa inotam putin in timp ce oamenii de pe vapor ne pregateau pranzul. Am avut si un ghid roman care ne explica de fiecare data cand treceam pe langa ceva spectaculos.
A doua excursie a fost la Meteora, unde sunt manastiri construite pe stanci foarte inalte. Acolo am facut multe poze si de asemenea, am avut si-un ghid. Este foarte spectaculos si parerea mea este ca merita vazute.
Pe cand mergeam cu autocarul spre Meteora, am vazut pe geam muntele Olimp, care este vesnic acoperit de un nor. Se zice ca acolo traiau pe vremuri toti zeii si, ca sa nu fie vazuti norul acoperea varful acelui munte. Atunci cand am trecut pe langa Olimp, ghidul a inceput sa ne spuna povesti despre zei exact ca si in cartea ,, Legendele Oimpului".
Cand eram pe plaja hotelului nostru si ne bronzam, deodata a aparut un barbat din apa tinand un pui de caracatita in mana. Era foarte dragut. Il adusese din largul marii. L-am mangaiat. Avea niste tentacule mici si subtiri, fata ca de broasca si capul aplecat in spate. In aceeasi zi, cand inotam in mare cu ochelarii mei cu tub, zaresc deodata un animal negru care mergea pe fundul apei. M-am apropiat mai mult sa vad ce e si se pare ca era un crab. Nu mai vazusem niciodata unul. Am zbughit-o repede din apa. Am stat putin pe nisip sa ma usuc. Am inceput sa sap cu mana in nisip. Fara sa-mi dau seama trecuse o ora. Deodata am simtit ceva ud pe mana. Am bagat mana mai adanc in nisip sa vad ce e. Se dovedise ca sapasem pana la apa. Toata lumea de pe plaja se uita uimita la mine. Eram extrem de fericita. Intotdeauna mi-am dorit sa fac asta!
-sfarsit-

duminică, 6 septembrie 2009

La Sibiu

Vacanta aceasta am petrecuto la Sibiu. A fost foarte frumos. Pacat ca s-a terminat. Am fost si la paltinis, cu telescaunul prima data in viata mea. Si la balea lac unde am urcat pe stanci inalte. Intr-un weekend am fost si la tara la Drobeta-Turnul Severin Iar in drum, m-am oprit putin si pe la Targu-Jiu ca sa vad operele lui Brancusi: POARTA SARUTULUI, MASA TACERII si COLOANA INFINITULUI.
La tara m-am jucat cu iepurasii si am dus boii la adapat. Va voi povestii mai in amanunte marti, cand voi ajunge la Bucuresti, si atunci voi publica si niste poze din vacanta.