miercuri, 29 aprilie 2009

Despre povestile mele

In mintea mea circula tot felul de fimulete grozave dupa care eu scriu povestile. Am, am avut  si o sa mai am aceste filmulete. Uneori v-am spus, imi vine o idee de poveste, inventez personajele si nu-mi mai lipseste decat sa iau o coala de hartie si un pix. Povestea este ca si terminata asa. Important este sa nu uit ideea. Am atatea filmulete si idei in minte ca nici nu am timp sa le scriu pe toate si chiar de-as avea le-as uita. Incerc ca  toate poeziile si povestile mele sa aiba morala si umor. Majoritatea personajelor sunt la mine inteligente ca exemplu dar le si arat celor rai prin personajele negative ca daca se poarta urat in continoare o s-o pateasca. Cel mai important e ca tuturor cititorilor sa le placa creatia facuta. Uneori eu mai si refac povestile sau ma intorc de la inceput pentru ca nu am facut o propozitie.
Asa v-am spus cum imi creiez eu povestile si poeziile.

joi, 23 aprilie 2009

Leapsa de la Madelin


Madelin (http://madelin.wordpress.com) mi-a dat o leapsa sa scriu despre o carte care mi-a placut mie mult.
O sa scriu despre cartea ,,Casa mea bantuita" asa cum a fost povestita lui Angie Sage. Personajul principal: Araminta Nalucila. Am primit-o de la o prietena de-a mamei mele. Mi-a placut pentru ca e foarte amuzanta, pentru ca e vorba despre o fetita cam de varsta mea foarte isteata si care seamana un pic cu mine si pentru ca te invata sa ai idei bune si daca nu ai reusit ce sa mai faci. Nu este doar penru copii, desi e un pic anormala, sunt sigura ca pana si oamenii mari s-ar distra cand ar citio. In plus ai cu ce sa-ti ocupi timpul cu ceva nu numai care te ajuta (iti dezvolta cititul) si care te si ajuta intr-un tip amuzant si care iti face cunostinta cu personajele, intri intr-o lume magica.
Dau leapsa mai departe urmatoarelor bloguri: Zapacita (http://www.zapacita.ro/), Mara (http://mara-yvonne-wagner.blogspot.com/), Carpeta plutitoare (http://carpetaplutitoare.blogspot.com/) si Germina (http://germina-fluturi.blogspot.com/).
Acestora o sa le scriu si separat pe blog despre ea.

miercuri, 22 aprilie 2009

Tara perfecta

     Vreau sa va zic in ce tara as dori eu sa traiesc: o tara in care oamenii se duc fericiti la serviciu, cu zambetul pe buze, o tara in care sa nu trebuiasca sa dai spaga ca sa-ti iasa lucrurile cum trebuie, o tara in care sa nu trebuiasca sa te temi si cand te duci singur(a) noaptea afara pana la alimentara ca umbla nebuni pe strada, o tara in care sa nu auzi ca nu stiu cine a cerut acord de la primarie sa taie toti copacii dintr-un parc ca sa construiasca blocuri, in care sa nu taie padurea de langa un oras sau de langa un sat ca sa faca nu stiu ce strand, o tara in care sa nu auzi la stiri in fiecare zi ca s-au furat dintr-o casa sau de la o banca o suma foarte mare si ca politia  este pe drumuri sa caute hotii, in care sa nu vezi scris pe o cutie de oua: ,,ACESTE OUA SUNT FACUTE DE GAINI CRESCUTE IN BATERIE."  
Nu stiu daca exista o asemenea tara dar continui sa sper. Deocamdata merg la cursuri de vioara si vreau sa invat sa cant bine ca atunci cand sunt mare sa pot merge in alta tara. As vrea in: Spania, Franta, New York sau Hawai. Mai vreau si alte meserii cu care cred ca pot sa ma mut in alta tara cand sunt mare: arhitect, confectionator de vase din lut pentru ca de Pasti am primit un joc numit ,, Roata Olarului" si ieri am facut primele mele vase din lut cu acest joc.

sâmbătă, 11 aprilie 2009

Balul florilor(poezie scrisa de mine)



Florile din gradinita
Vin la bal in poienita
Sa danseze-ntreaga zi
Pentru a inmuguri.

Dansul este la caldura,
Pe campia insorita
Vin si macii de departe
Sa gaseasca trei surate.

Ghiocelul tine pasul.
Si mai si porneste dansul.
Albastrica de departe
Il priveste, nu se-abate.

Trandafirii incing dansul
Cu a lor frumoasa floare
Si narcisa merge-n pace
Sa se-mbrace.

Lacramioara rade
Primavara s-o incante,
De departe totusi canta
Pentru nunta.

miercuri, 8 aprilie 2009

De ce n-am mai scris pe blog

Imi pare rau ca n-am mai scris pe blog dar am avut niste probleme cu calculatorul. Se bloca.
Sa nu credeti ca am uitat de blog sau ca l-am lasat balta. Inca mai scriu cand o sa rezolv problema. Acum scriu de pe laptopul  lui mami. Acum lucrez la o poveste. De indata ce o termin o sa incerc sa o scriu desi mai am multe planuri. Ei bine sa nu credeti ca am parasit blogul. Cand nu intervine nimic scriu pe el mereu si am vazut ca am castigat multi cititori din urma concursului. Am vrut doar sa va asigur doar ca e o mica defectiune si ca o sa scriu mereu pe blog.