duminică, 25 ianuarie 2009

alt clip in care ma vedeti mult mai bine

am fost cu grupul in piata unirii. eu sunt cea cu geaca rosie si cu casti roz pe urechi. cantam ice land, a fost multa lume si foarte frumos. am cantat foarte multe cantece, iar la sfarsit ne-a dat o punga cu dulciuri.

http://www.youtube.com/watch?v=FZQG7RuOIao&feature=related

un clip in care sunt si eu

am gasit pe youtube un clip in care de craciun am fost si eu pe scena mare a palatului. eu sunt in randul din fata, in partea stanga a clipului, cu centura albastra, a doua de la mijloc spre stanga. am cantat chrismas canon pe doua voci. sper sa va placa

http://www.youtube.com/watch?v=rqGfRvdX6Eo

cum sa-ti petreci timpul

Timpul este foarte pretios si nu trebuie sa il irosim. eu va sugerez sa va petreceti timpul in felul acesta daca nu vreti sa deveniti oameni de serviciu: dimineata va treziti devreme. pe la 7:00 este bine. dar sigur, daca sunteti foarte obositi pentru ca aveti multe teme sau daca vati intors tarziu de la serviciu sau ati avut multa treaba puteti sa va treziti pe la 9 sau 10 dar nu mai tarziu pentru ca intr-o zi aveti multe de facut. 1.te scoli din pat si faci gimnastica. este foarte buna oricand. 2. te duci sa te speli pe dinti, daca nu faci cari si o sa ai intalniri dureroase cu dentistul. 3.te duci sa mananci ceva: oua, lapte cu cereale, sandwis. asta mananc eu, dar voi mancati ce vreti. 4. te imbraci de zi. 5.daca ai ceva treaba de la serviciu sau daca trebuie sa te duci undeva dute acum.daca nu poti sa te relaxezi facand lucruri care iti plac. 6.acum daca vrei sa fi sanatos te sfatuiesc sa te duci la o sala de sport, sau sa alergi prin parc la aer curat. 7. acum este timpul sa citesti. 7. acum invata pentru scoala , liceu sau facultate si informeazate pe google despre: astronomie, chimie, religie , gramatica, zoologie. 8. dupa aceia ca sa va miscati mana si sa va dezvoltati scrisul este bine sa faceti fise literale despre ce ati scris. 9.acum inspirativa sau folositiva imaginatia. faceti un desen sau un colaj. nu conteaza daca nu aveti talent la desen. important e sa va distrati si sa incercati. 10.este timpul sa mancati de pranz. 11. fiecare om are dreptul sa se joace, sa doarma sa iasa la aer liber sa deseneze sa faca ce vrea el. puteti sa va relaxati cum vreti voi acum. 12.acum iesiti la aer liber prin parc. puteti sa va jucati, sa mergeti la bazin la parcul de distracti. 11.dupa o zi asa de lunga este timpul sa mergem sa mancam si sa ne culcam. acesta este un simplu ghid despre cum sa-ti petreci ziua in caz ca vrei sa gasesti un serviciu bun sa ai multe vacanta si bine-nteles fiecare copil are dreptul sa se joace sa vorbeasca cu ceilalti si sa nu fie timi. altfel nu ar avea o copilarie. eu cred ca daca ma ascultati va veti descurca bine in viata.

joi, 22 ianuarie 2009

cum e sa fi bolnav

acum sunt racita. ma inteapa ceva tare in gat da nustiu ce e. nu pot sa vorbesc . ma exprim prin hartie si creion. stranut din cinci minute in cinci minute, imi curge nasul mereu si mai tusesc din cand in cand. acum din fericire nu am febra. maine nu ma duc la scoala si stau toata ziua in pat.
nu e deloc bine, am nasul infundat si din cauza asta nu pot sa respir, am si flegma in gat, iau multe medicamente, si nu-mi place sa stau in pat mereu. imi place sa ma joc, sa ma plimb prin parc, sa desenez etc. abia astept sa ma fac bine, desi mama mea zice ca sunt racita copza.

marți, 20 ianuarie 2009

problema

Stie cineva cum se rezolva?
intr-un club sportiv se practica numai fotbalulsi voleiul.48de elevi practica fotbal si 45 volei.stiind ca 16 elevi practica si fotbalul si voleiul, sa se afle cati copii fac sport in acel club.

duminică, 18 ianuarie 2009

Spiridusii veseliei

am scris o poveste pentru thomas baietelul andreei si al lui alex dar nu pot sa o scriu eu pentru ca este foarte lunga si mi-ar lua mult timp si am rugato pe mami sa i-o dictez eu si ea sa o scrie. acum o sa mi-o scrie mami si voi o veti citi:

Spiridusii veseliei

Erau odata niste spiridusi care traiau intr-un satuc mic, de la marginea padurii. Dar ei, din pacate, erau foarte tristi. Erau mereu atacati de zane rele, cele mai rele zane din toata padurea. Dar era padurea amazoniana. Veneau in fiecare zi! Ii puneau pe saracii spiridusi la treaba. Saracutii munceau zi de zi... Dar era printre ei si un curajos mare pe care il chema Popovici Thomas. El in fiecare zi se sincroniza si inainte de ora 13:00, cand veneau zanele, el mereu pleca sau la balci, caci in oras era organizat un balci, sau se plimba spre inima padurii, unde erau doar zane bune, sau se plimba prin satuc si se furisa prin casele oamenilor si lua o muscatura din placintele delicioase de mere de pe pervaze.
Dar intr-o zi le-a zis si prietenilor lui sa vina cu el fiindca se plictisea singur. Iar de data asta zanele, fiindca nu au mai vazut niciun spiridus, au zis: "Haideti sa cautam in toata padurea, pana ii gasim!". Si asa au si facut.
Dar in timpul acesta spiridusii erau la balci si se indopau cu vata de zahar. Dupa ce zanele rele nu au gasit spiridusii, au decis sa caute prin sat, preschimbate in placinte cu mere. Intre timp, spiridusii venisera de la balci si, savurand mirosul delicios al placintelor cu mere, decisera sa se opreasca putin si prin sat. Cand au ajuns la o placinta, au fost capturati imediat. "Aoleu! Ce-o sa ne mai facem acum?" Zanele i-au adus in casa lor, care era o ciuperca neagra, in care era un fel de laborator cu creatii rele. Pe ei i-au legat cu catuse de un perete al laboratorului. Planuiau sa ii omoare cu laserul.
Thomas voia neaparat sa faca ceva in cazul asta. Se gandi la un plan. Cand voiau zanele rele sa dea drumul la laser, el a impins cu picioarele vopseaua ce o lasasera zanele in dreptul peretelui. Vopseaua ateriza chiar in capul unei zane. Zanele s-au suparat si au activat programul de autodistrugere, dar in apropierea unui spiridus era o galeata cu apa si catusele erau electrice. Spiridusul a impins in sus si apoi spre el galeata cu apa. Catusele se electrocutara si se deschisera automat. Spiridusul desfacu si catusele prietenilor sai, apoi fugira repede sa caute zanele rele. Se dusesera un pic in tabara lor, sa se inarmeze. Dupa aceea au trecut pe la prieteni, sa le ceara sa ii ajute, si toti pornira sa caute zanele rele. Si mersera, mersera, pana cand ajunsera la celalalt capat al padurii. Acolo s-au mai odihnit putin. Dupa aceea, plecara mai departe.
Intr-un sfarsit, gasira zanele intr-un orasel, departe de tot. Spiridusii erau inarmati si multi. Zanele s-au intrebat cum de au scapat. "Uite ca am scapat!", raspunse Thomas. "Fiindca am fost destepti". "Bine, daca vreti lupta, asta primiti!" spusera zanele. "Pe ei!" Thomas porunci: "Pe ele, baieti!"
Spiridusii aveau un skate mititel, o sfoara, o capcana de soareci si un pistol cu apa. "Sa inceapa lupta!". Thomas se catara pe skate si lovi cu rotile o zana. Altele fura inecate de apa si luate de franghie, iar celelalte stranse de capcana de soareci. Si asa de repede se sfarsi lupta.
Spiridusii batura palma. Zanele rele fusesera duse in spitalul de nebuni al orasului, unde era paza la usa. Spiridusii s-au intors bucurosi in padure, unde Thomas primi titlul de cel mai destept si curajos spiridus din lume. Printul spiridusilor. Si au trait fericiti si fara zane rele in continuare.

Sfarsit

sâmbătă, 17 ianuarie 2009

cea mai frumoasa zi

Intr-o zi de duminica, Valentin ma dus la film. era high school musical 3 senior year si a fost foarte dragut. nu am mai asteptat Jetix pentru vizionarea acestui film. personajele mele preferate sunt cele principale: Troy Bolton(Zag Efron) ; Gabriella Montez (Vanesa Hudgens).
Dupa ce am iesit de la film, Valentin mi-a cumparat fursecuri cu stafide, fursecuri cokies si arahide in ciocolata. mmm! ce bun!
Dupa ce am gustat, am luat tranvaiul si am mers in spatele blocului, in parcul de distractii la rond. acolo am jucat derby,o intrecere cu cai, la care l-am batut pe Valentin, si ne-am dat intr-o roata de aceia mare.
Ce frumoasa senzatie! se vedea orasul de sus!
Si intr-un sfarsit am ajuns acasa si ne-am incalzit, am mancat si ne-am culcat.
SI ASA SE INCHEIE CEA MAI FRUMOASA ZI A MEA DE PANA ACUM!